logo

•• Čerstvé syry ••

Medzi čerstvé syry patria všetky druhy, ktoré sú charakteristické dobrým prekysnutím syra po výrobe a môžu sa konzumovať po jej ukončení. Vyrábajú sa o rôznom obsahu tuku (odtučnené až po vysokotučné), o rôznej sušine i rozdielnej konzistencie (hrudkovitej, mäkkej až polotvrdej).

Druhy syrov zaradených do tejto skupiny:

  • vyrobené z kravského mlieka, napr. tvarohy, cottage cheese, ricotta, hrudkový syr
  • vyrobené z ovčieho mlieka, napr. ovčí hrudkový syry
  • syry v soľnom náleve, napr. typu feta


PRIHLÁSENIE
novinky
17.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, ďakujeme všetkým aktívnym školám za účasť a gratulujeme ví...
02.11.2023
Vážení učitelia, milí žiaci, tešíme sa z množstva súťažných príspevkov, ktoré ste zaslali do akt...
28.10.2023
Ďakujeme za všetky aktivity, ktoré ste počas XI. ročníka Týždňa Hovorme o jedla spoločne na školách pripravili a z...
16.10.2023
Pár fotografií z dnešnej tlačovej besedy k zahájeniu XI. ročníka týždňa Hovorme o jedle, ktorá sa uskutočnila na ...